Profit subțire, de vară - Focus Prima TV

Profit subțire, de vară

Sezonul estival care s-a încheiat a fost cel mai slab din ultimii 10 ani! Nu doar că turistii au venit în număr mic, dar hotelierii au primit amenzi peste amenzi. 11 milioane de lei pentru aproape 500 de hoteluri și restaurante! Patronii se plâng că multe probleme au fost cauzate de lipsa de comunicare cu instituțiile statului, care s-au călcat pe picioare ca să-i controleze.

Servicii care lasă de dorit, mormane de gunoi, alimente expirate de câțiva ani și condiții insalubre. Sunt câteva dintre neregulile grave, descoperite pe litoralul românesc în acest sezon estival.

Hotelierii spun că verificările nu sunt riguroase, iar discrepanțele privind cuantumul amenzilor sunt ridicole. Problemele nu se opresc aici. Este o criză acută și de forță de muncă pe litoral, așa că hotelierii s-au orientat din ce în ce mai mult spre muncitorii din Bangladesh, India sau Sri Lanka. Ajunsi în Romania, fug în Anglia, Germania sau Franța.

Oficialii promit să rărească totuși controalele pe Litoral. Sezonul estival care s-a încheiat a fost cel mai slab la malul mării, iar șocul suferit anul acesta de hotelieri ar putea fi o lecție din care sa tragă învățăminte.

Total
1
Shares
Total
1
Share