Prognoza meteo: Vremea, la extreme. Avertismentul meteorologilor, ce ne aşteaptă – Focus Prima TV

Prognoza meteo: Vremea, la extreme. Avertismentul meteorologilor, ce ne aşteaptă

Vreme rece se anunţă în următoarele zile, iar duminică, 4 aprilie, de Paştele Catolic, temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei. De altfel, meteorologii anunţă schimbări bruşte de vreme în zilele care urmează.

„De Paştele Catolic va fi o vreme uşor mai rece faţă de ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Practic, de mai mulţi ani nu se mai potriveşte acest lucru, indiferent că vorbim de Paştele catolic, fie că vorbim de cel ortodox, pentru că aceste alternanţe sunt din ce în ce mai evidente, iar aceste circulaţii rapide, aşa cum am spus, determină treceri foarte bruşte de la zile foarte călduroase la o vreme fie apropiată de normalul termic, fie sub ce ar fi normal pentru perioada respectivă.

Şi ceea ce este normal, cantităţile de precipitaţii care se pot situa între 15-20 l/mp. Vorbim de cantităţi moderate, ceea ce pentru agricultură e un semnal bun”, a declarat, într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.   Duminică, 4 aprilie, conform ANM, procesul de răcire a vremii va continua, astfel încât valorile termice vor fi cu mult mai coborâte decât cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări, în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele sudice, sud-estice şi centrale. În jumătatea de sud a ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând zona Maramureşului şi a Transilvaniei, unde cu precădere noaptea, pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitaţii mixte.

Total
0
Shares
Total
0
Share