Program încărcat pentru elevi - Focus Prima TV

Program încărcat pentru elevi

Până la 34 de ore merge săptămânal la școală un elev de clasa a VII-a în România. Este un program mai încărcat decât cel al unui adult care lucrează part time. Pe lângă orele de studiu de la școală se adaugă cele dedicate temelor, acasă. Specialiștii în educație cred că asta se întâmplă deoarece sistemul de învățământ de la noi nu este centrat pe elev.

În gimnaziu, clasele a VII-a și a VIII-a au cu cel mai încărcat program. Planul cadru prevede între 31 și 34 de ore săptămânal. Asta înseamnă între șase și șapte ore petrecute zilnic în bănci. Reprezentanții ministerului spun că este greu să reduci numărul de ore alocate fiecărei discipline, dar soluții ar putea exista.

Programul ,,România Educată” prevede schimbări ale planului cadru și introducerea unor noi alte materii, printre care educația financiară și educația pentru sănătate, precum și o importanță mai mare acordată informaticii.

O lege adoptată de Parlament în 2019 care prevedea cel mult 25 de ore de școală pe săptămână pentru elevii din gimnaziu a fost abrogată un an mai târziu, tot de Parlament.

Total
0
Shares
Total
0
Share