Proiect: ne vaccinăm în farmacii - Focus Prima TV

Proiect: ne vaccinăm în farmacii

În curând ne-am putea vaccina împotriva gripei direct în farmacii. Asta vrea Ministrul Sănătății. Programul va fi testat în următoarele 6 luni. Încă de la început are însă piedici. Iar acestea vin chiar din partea farmaciștilor. Nici medicii de familie nu par foarte fericiți cu proiectul. Fiecare trebuie să-și facă meseria pentru care a fost instruit, spun ei. Trebuie să știți că vaccinul luat din farmacii este în jur de 50 de lei, iar curând va fi stabilită și suma pe care o avem de plătit pentru administrarea lui.

Pentru a-i convinge pe oameni că vaccinarea este importantă, mai ales în cazul celor care au boli cronice, Ministerul Sănătății pregătește un proiect pilot prin care vaccinarea antigripală s-ar putea face și în farmacii, chiar din acest an.

Șeful de la Sănătate încearcă să vadă acum dacă acest lucru este posibil.

Oamenii care aleg această variantă vor plăti vaccinul și administrarea lui. Serul antigripal comandat prin DSP de medicii de familie se va administra numai în cabinetele acestora, gratuit. Chiar dacă pentru unii dintre noi ar fi mai comod să ne vaccinăm în cea mai apropiată farmacie, medicii de familie și farmaciștii nu sunt de acord cu propunerea ministerului.

Cei care au boli cronice, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani, cadrele medicale și vârstnicii de peste 65 de ani primesc gratuit de vaccinul antigripal. Ministerul Sănătății a cumpărat deocamdată pentru acest sezon 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal.

Total
1
Shares
Total
1
Share