Proiecte IT sponsorizate de primăria Oradea - Focus Prima TV

Proiecte IT sponsorizate de primăria Oradea

Recunoscută pentru modul în care a schimbat din temelii centrul istoric al orașului, dar și pentru faptul că în ultimul deceniu a atras peste 600 de milioane de euro fonduri europene, Primăria din Oradea este prima din țară care sprijină financiar proiecte de IT, aflate la început de drum. În cadrul unui laborator, zeci de echipe au aflat cum își pot perfecționa aplicațiile lansate în online. Cele mai bune proiecte au primit peste 65.000 din euro, iar aplicațiile create de tineri au mii de descărcări.

Proiectul Make IT în Oradea a luat naștere acum un an. 35 de echipe și-au înscris inițial ideile de start-up, iar 22 dintre acestea au fost selectate în faza de pre-incubare. Timp de 6 luni, membrii echipelor și-au expus și perfecționat conceptele, iar în cadrul evenimentului Demo Day au avut șansa de a le prezenta în fața unui juriu. În cele din urmă, 8 proiecte au fost acceptate și au intrat în Bright Labs Incubator, primind și o bursă de 5000 de euro pentru implementarea lor.

Alte două echipe, care au creat cele mai ingenioase aplicații au primit finanțări de peste 65.000 de euro.

Banii au fost acordați de Primăria Oradea prin Agenția de Dezvoltare Locală. Municipalitatea orădeană este prima din țară care sprijină financiar proiecte de IT, aflate la început de drum, iar scopul pe termen lung este de a rivaliza cu marile centre din țară precum Clujul sau Bucureștiul.

O noua ediție a Make IT in Oradea va avea loc la începutul anului viitor. În următorii 20 de ani, cu ajutorul proiectului ar putea fi înființate în oraș peste 100 de noi firme de profil.

Total
0
Shares
Total
0
Share