Proprietarul cailor abandonați în ger, găsit și amendat – Focus Prima TV

Proprietarul cailor abandonați în ger, găsit și amendat

Caii abandonaţi lângă lacul din Techirghiol au fost salvaţi. Animalele au fost duse într-un adăpost din judeţul Constanţa, iar proprietarul identificat şi amendat.

Imaginile cu cei 35 de cai, de o duritate fără precedent, au fost filmate la marginea localității Techirghiol. Animalele, slăbite de puteri, au stat zile întregi în ploaie și în ger, înfometate. Unul dintre cai, însă, n-a supraviețuit condiţiilor vitrege şi s-a prăbușit fără suflare într-un pârău, unde a fost prins în gheață. După apariția imaginilor în spaţiul public, polițiștii și inspectorii sanitar-veterinari au descins pe malul bălții Zarguzon de lângă Techirghiol şi au deschis o anchetă pentru a afla cui aparţin, de drept, animalele.

Animalele au fost duse la o fermă privată din comuna Peştera, unde au acum apă, căldură şi mâncare. Surse care doresc să-şi păstreze anonimatul spun că animalele ar aparţine procurorului DIICOT Marius Valentin Ţucă. Ancheta va trebui să lămurească mai multe aspecte: cum au ajuns caii în acea stare precară de sănătate, de ce a murit cel găsit îngheţat în râu şi, mai ales, de ce nu aveau un adăpost
conform cerinţelor legii de protecţie a animalelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share