PROPRIETATE PRIVATĂ! Cum se blochează cu tupeu drumul public între două comune - Focus Prima TV

PROPRIETATE PRIVATĂ! Cum se blochează cu tupeu drumul public între două comune

Se întâmplă în județul Botoșani. Și-a declarat proprietate privată, pe un drum public!

Un drum public care leagă două comune este „sechestrat” la propriu și considerat proprietate privată de cel care a cumpărat terenul, prin mijlocul căruia ar trebui să circule oamenii și mașinile.. Deși pare incredibil, totul se întâmplă cu adevărat, iar autoritățile din zonă ridică din umeri, declarându-se neutincioase.

Proprietarul pământului are chiar și camere de supraveghere montate pentru a-și controla „proprietatea privată”!

Despre ce este vorba, aflați aici, într-un material realizat de Ovidiu Ghinea, pentru emisiunea Portret de fermier, de la Agro tv.

Un cetățean din județul Botoșani a închis un drum care leagă două comune, cu stîlpi de fier și a pus o pancartă pe care scrie „Stop! Trecerea oprită. Proprietate privată!”

Incredibilul se produce pe drumul care leagă comuna Bălușeni, de comuna Sulița din județul Botoșani.

Prezent în zonă, pentru a documenta și filma o ediție a emisiunii Portret de fermier, Ovidiu Ghinea a fost sesizat de fermierii din apropiere, care trebuie să ocolească pământurile „proprietarului de drum public” pentru a putea ajunge să-și lucreze pământurile sau să-și hrănească animalele.

Mihai Țurcanu, fermier ce deține pământuri în vecinătatea drumului „sechestrat” a povestit că autoritățile sunt neputincioase în fața faptelor cetățeanului, întrucât acesta și-a instalat camere supraveghere într-un autoturism abandonat pe marginea drumului, pentru a controla perimetrul împrejmuit.

„Ăsta este drumul de care eu și ceilalti proprietari de pământuri ar trebui să ne deservim. Eu trebuie să merg pe proprietatea altor oameni ca să pot ajunge la pământul meu, livada mea, la animalele mele, să le pot da apă și mâncare”, spune Mihai Țurcanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share