Protecție din primăvară până la recoltat, fără compromis - Focus Prima TV

Protecție din primăvară până la recoltat, fără compromis

Avantaje

Bolile prezente în culturile de cereale reprezintă o adevărată problemă, limitând producțiile și în unele cazuri se poate ajunge până la compromiterea culturii.  

Agenții patogeni care duc la apariția bolilor utilizează nutrienții produși de planta gazdă și reduc suprafața utilă necesară pentru fotosinteză. Primele simptome se manifestă inițial prin apariția unor pete de îngălbenire sau decolorare, care pot fi confundate cu simptome provocate de carențe de microelemente sau efectul temperaturilor scăzute. În faze incipiente, depistarea cu exactitate a bolilor se face printr-o examinare în detaliu la microscop.  

Presiunea de infecție din fiecare parcelă depinde de mai mulți factori:  

  • apa liberă pe suprafața limbului foliar 
  • susceptibilitatea plantelor gazdă (genetice sau leziuni) 
  • densitatea plantelor în cultură 
  • temperatura ambientală 
  • fertilizările în exces 
  • planta premergătoare 

Total
0
Shares
Total
0
Share