Protest cu dricuri, în fața guvernului – Focus Prima TV

Protest cu dricuri, în fața guvernului

Inquam Photos / Octav Ganea

Protest inedit în fața Guvernului! Zeci de reprezentanți ai firmelor de pompe funebre au venit astăzi în fața Guvernului, nemulțumiți de noile reguli de înmormântare a persoanelor decedate de COVID. Oamenii se plâng că noul ordin prevede că ei trebuie să-i îmbrace pe cei infectați, trecuți în neființă, și se văd nevoiți să refuze, pentru că, spun ei, le este teamă să nu se îmbolnăvească.

Zeci de masini mortuare, venite din toată țara, au ocupat astăzi Piata Victoriei.

Angajații companiilor de pompe funebre spun că nu vor să-și riște viața, pentru câțiva bănuți în plus, și le este frică să nu se infecteze, dacă îmbracă persoanele decedate de COVID. Oamenii sunt supărați și pe Biserică.

Până la începutul lunii aprilie, persoanele decedate din cauza infecței cu coronavirus erau înmormântate dezbrăcate, în saci de plastic. Ordinul adoptat de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a schimbat regulile, astfel că acum persoanele decedate de SARS COV 2 sunt înmormântate cu slujbă religioasă și sunt îmbărcate de angajații firmelor de servicii funerare cu haine puse la dispoziție de familii.

Total
0
Shares
Total
0
Share