Protest de amploare în fața Ministerului Muncii – Focus Prima TV

Protest de amploare în fața Ministerului Muncii

Au fost proteste de amploare astăzi în Capitală, dar și la Arad. Sute de oameni au ieșit în stradă, de la primele ore ale dimineții, pentru a cere salarii decente. Polițiști, militari activi au în rezervă, speră ca guvernanţii să țină cont de problemele lor și să găsească o soluție.

În Capitală, polițiști, dar și angajați din administrația publică, penitenciare, sport și finanțe, s-au adunat în fața Ministerului Muncii pentru a protesta față de înghețarea salariilor. Oamenii sunt nemulțumiți că Guvernul vrea să majoreze salariul minim cu doar 41 de lei net. Marile federații sindicale cer puțin 100 de lei, în plus.

Liderul sindicatului Cartel Alfa a fost la primit la discuții de către ministrul muncii.

Protestele polițiștilor au loc după ce au pus deja în practică alte acțiuni. Din 11 ianuarie oamenii legii nu mai aplică amenzi, ci doar avertismente scrise sau verbale. Și în Arad oamenii au ieșit în stradă și au protestat timp de o oră față de plafonarea veniturilor și nivelul salariului minim.

Peste un milion și jumătate de români trăiesc, de pe o lună pe alta, din salariul minim pe economie. Sindicaliștii promit să continue protestele și în următoarea perioadă dacă guvernanții nu vor ține cont de nemulțumirile lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share