Protest în ritm de Flamenco - Focus Prima TV

Protest în ritm de Flamenco

Manifestație inedită pe străzile orașului spaniol Sevilla. Zeci de dansatori au protestat în pași de dans pe ritm de flamenco, în costumele tradiționale pentru această regiune din sudul Spaniei. Oamenii implicați în industria Flamenco, de la designeri și artiști populari, sunt la limita răbdării pentru că după un an de pandemie au rămas cu marfa nevândută și buzunarele goale.

Flamenco nu este doar un dans ci reprezintă o întreagă tradiție populară în sudul Spaniei, care mai include costume și alte obiceiuri locale. Iar pandemia care a afectat Spania în ultimul an a lovit puternic și acest sector. Lipsa turiștilor, în special, a dus la o criză economică fără precedent pentru provinciile Andalusia, Cadiz și Huelva, iar oamenii implicați în această adevărată industrie care a devenit cunoscută în întreaga lume au ajuns acum la limita disperării și cer ajutorul guvernanților.

Cei care creează celebrele costume tradiționale Flamenco sunt printre cei care suferă cel mai mult de pe urma crizei.

Anul trecut, festivalul de Flameco a avut loc la Sevilla cu o lună înainte de intrarea Spaniei în carantină. Atunci au fost prezenți la eveniment 80 de creatori de modă, cu peste 1.700 de rochii și costume prezentate în cele patru zile ale festivalului. Anul acesta nu va fi nimic.

Înainte de pandemie, sectorul de modă Flamenco avea un profit de 600 de milioane de euro pe an și oferea locuri de muncă pentru peste o mie de familii din regiunea Andalusia. Dansul Flamenco este atestat pentru prima dată în anul 1774 în sudul Spaniei, iar de atunci a cucerit întreaga Spanie și a devenit celebru în toată lumea.

Total
0
Shares
Total
0
Share