Protestatarii au fost lăsați să intre în Capitoliu – Focus Prima TV

Protestatarii au fost lăsați să intre în Capitoliu

Noi imagini halucinante cu asaltul asupra Capitoliului din Statele Unite au apărut în mediul online. Filmările arată o realitate șocantă. Protestatarii au fost lăsați să intre în clădirea Congresului chiar de către polițiști. În acest timp, Twitter anunță a suspendat definitiv contul președintelui american în funcție, iar tot mai multe voci din taberele democraților și republicanilor cer suspendarea lui Donald Trump.

Imaginile-amator filmate în timp ce suporterii lui Donald Trump năvălesc în Capitoliu arată cum forțele de ordine au fost complet depășite. Oamenii legii postați în dreptul căilor de acces lasă cale liberă demonstranților care pătrund nestingheriți în clădirea-simbol a democrației americane.

Violențele din capitala americană au ecou și în mediul online. La doar o zi după ce Facebook și Instagram au decis să nu-i mai permită accesul lui Trump pe platformele sociale, a venit și rândul Twitter. Compania a restricționat definitiv accesul președintelui american la serviciile pe care le oferă.

Pe ultima sută de metri a mandatului său, Donald Trump este abandonat de majoritatea aliaților săi. Demisiile se țin lanț și atât congressmeni democrați, cât și republicani îi cer să părăsească Casa Albă.

Între, autoritățile din Washington au formulat primele acuzații pe numele lui Derrick Evans, parlamentarul republican care a participat la asaltul asupra Capitoliului. Acesta a difuzat live pe Facebook momentul în care intră în clădirea Congresului alături de alți protestatari. Ulteriorul, clipul a fost șters, însă nu înainte de a fi difuzat de o televiziune americană.

Total
1
Shares
Total
1
Share