Proteste anti carantină la Viena – Focus Prima TV

Proteste anti carantină la Viena

Tinerii sub 30 de ani din Marea Britanie care au făcut prima injecție cu serul de la AstraZeneca pot alege să facă rapelul cu alt vaccin, de la Pfizer sau Moderna. Decizia a fost anunțată după ce și Franța a luat o măsură similară, iar autoritățile sanitare din Regatul Unit susțin că așa ceva nu este ieșit din comun. Intre timp la Viena dar și în orașe din Germania au avut loc noi proteste împotriva restricțiilor de circulație.

Zeci de persoane au fost reținute la Viena după o demonstrație împotriva carantinei la care au participat
aproximativ 500 de membri ai unei grupări anti-lockdown. Protestul a avut loc după ce guvernul de la Viena a anunțat că prelungește perioada de restricții până pe 18 aprilie. Proteste asemănătoare au avut loc și Germania, dar și în Finlanda. În schimb, britanicii se pregătesc să intre de luni în etapa a doua de relaxare – se redeschid magazinele ne-esențiale și pub-ruile. Și saloanele de frizerie și coafură își redeschid porțile, iar britanicii pot merge din nou la sălile de sport. Iar cei care și-au făcut prima injecție cu AstraZeneca și au sub 30 de ani, pot opta, la rapel, pentru un ser de la Pfizer sau Moderna. Specialiștii spun că o astfel de schimbare a vaccinului nu este ieșită din comun.

În Franța, unde rata de infectare se menţine ridicată, persoanele trecute de 60 de ani ignoră zvonurile legate de
vaccinul AstraZeneca și se imunizează cu acest ser.

Autoritățile medicale franceze au spus că persoanele sub 55 de ani, care s-au imunizat cu prima doză de AstraZeneca pot opta, la rapel, pentru alt vaccin. Și este vorba de aproape 600 de mii de oameni în această situație. În Statele Unite, compania Facebook a transformat sediul său din Melo Park, California, în centru de vaccinare.

Între timp, experții israelieni au atras atenția că tulpina sudafricană a viruslui poate elimina protecția oferită de
vaccinul de la Pfizer. Asta din cauza unor breșe în protecția anti-covid, potrivit specialiștilor de la Universitatea din Tel Aviv. Pașaportul de vaccinare a primit un impuls din partea Uniunii Europene, care a acordat o finanțare suplimentară de 122 de milioane de euro. Uniunea Europeană vrea să implementeze certificatul verde european în această vară, pentru a încuraja reluarea călătoriilor, în special cele turistice.

Total
0
Shares
Total
0
Share