Proteste de amploare în Franța - Focus Prima TV

Proteste de amploare în Franța

De mai bine de 2 luni şi jumătate, proteste masive zguduie weekend de weekend Franţa. Vaccinarea obligatorie a
cadrelor medicale şi introducerea obligativităţii permisului sanitar pe scară largă au scos 80 de mii de oameni în stradă. Proteste de amploare generate de criza sanitară au avut loc şi în Australia.

Peste 17 mii de oameni au mărşălui pe străzile Parisului. Mulţi dintre cei care au luat parte la marş sunt angajaţi din sistemul de sănătate. De miercuri, cei care lucrează în sistemul medical francez trebuie să facă dovada imunizării pentru a mai putea merge la serviciu.

Aproape 3 milioane de oameni sunt acum obligaţi prin lege să se vaccineze. Autorităţile au anunţat că aproximativ 3 mii dintre aceştia au fost deja suspendaţi pentru că au refuzat repetat imunizarea.

În Tolouse protestele au degenerat în încăierări cu forţele de ordine. Polițiștii au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa pe cei aproape 2 mii de manifestanţi din oraş.

Proteste violente au avut loc și în Australia. În Melbourne, poliţiştii au operat arestări masive după ce 5 dintre ei au fost călcaţi în picioare de mulţimea furioasă

Tensiuni au avut loc și în Sidney. Şi aici forţele de ordine au intervenit în forţă, iar 32 de manifestanţi au ajuns în arest.

Total
0
Shares
Total
0
Share