Proteste față de restricții în Capitalele europene – Focus Prima TV

Proteste față de restricții în Capitalele europene

Proteste de amploare au avut loc în două capitale europene. Oamenii au ieșit în stradă pentru a manifesta față de măsurile restrictive introduse de autorități în contextul pandemiei de COVID. Confruntările dintre protestari și forțele de ordine au degenerat în violențe și poliția a operat zeci de arestări.

La protestul din centrul Stockholm-ului s-au strâns sute de oameni. Planificată pe rețelele sociale, manifestația nu avea autorizație. Așa că după câteva avertismente, polițiștii suedezi au intervenit în forță și au arestat câteva zeci de oameni.

Proteste încă și mai ample au avut loc în Austria. Mii de vienezi au ieșit în stradă sătui de restricțiile impuse de autorități.

Oamenii au cerut demisia cancelarului Sebastian Kurz și chiar dacă protestul lor a fost în general pașnic, forțele de ordine au reținut mai mulți manifestanți.

Nemulțumirea populară are loc în contextul în care autoritățile de la Viena au relaxat parțial măsurile restrictive încă din luna februarie. Austriecii pot merge la școală, magazine și muzee. Mai au însă de așteptat până când restaurantele și cafenelele își vor relua activitatea.

Total
0
Shares
Total
0
Share