Proteste în Rusia. Moscova cere „explicații” Ambasadei SUA – Focus Prima TV

Proteste în Rusia. Moscova cere „explicații” Ambasadei SUA

Moscova vrea „explicații” de la Ambasada SUA după ce sâmbătă s-au înregistrat cele mai ample proteste din ultimii ani, în întreaga Federație Rusă, demonstranții ieșind în stradă din solidaritate cu opozantul Aleksei Navalnîi, care a fost arestat duminica trecută.

Ambasada SUA la Moscova va trebui să dea explicaţii pentru publicarea pe site-ul său a „itinerariilor” manifestaţiilor de sâmbătă, a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, care îi va convoca pentru aceasta pe diplomaţii americani, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Despre ce este vorba, despre a-i influenţa sau a le da instrucţiuni (manifestanţilor)?”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova. „Colegii americani vor trebui să vină să se explice în Piaţa Smolenskaia”, a mai spus ea, făcând referire la adresa MAE rus.

Purtătoarea de cuvânt face aluzie la publicarea pe site-ul Ambasadei SUA a unui avertisment adresat cetăţenilor americani, care erau sfătuiți să nu meargă la manifestaţiile de sâmbătă din Rusia. În acest text, reprezentanţa diplomatică preciza în ce oraşe şi pe ce străzi sunt prevăzute să aibă loc proteste. â

Total
0
Shares
Total
0
Share