Proteste violente după condamnarea unui rapper – Focus Prima TV

Proteste violente după condamnarea unui rapper

Un val de proteste a cuprins Spania după condamnarea unui cântăreț. Mii de oameni au ieșit în stradă după ce justiția iberică a decis trimiterea după gratii a rapperul Pablo Hasel. Tânărul s-ar face vinovat de ofense aduse Casei Rebale. Manifestațiile s-au soldat cu ciocniri ciocniri violente între demonstranți și forțele de ordine.

Aproximativ două mii de oameni s-au strâns pe străzile din Barcelona în semn de susținere pentru rapperul spaniol Pablo Hasel. Situația a scădat rapid de sub control după ce protestatarii au incendiat pubele de gunoi și au vandalizat mai multe vitrine.

Demonstranții au înălțat baricade și au aruncat cu pietre, sticle și petarde către forțele de ordine. Manifestații similare au avut loc la Valencia, Palma de Mallorca și Giorna.

Artistul a fost condamnat la nouă luni de închisoare. Judecătorii spaniolo au decis că versurile sale sunt o insultă la adresa monarhiei dar și că sunt o apologie a violenței. Tânărul a refuzat să se predea și s-a baricadat întro universitate catalană. A fost nevoie de intervenția în forță a poliției pentru a-l reține și pentru a dispersa grupurile de studenți care încercau să împiedice arestarea rapperului.

Total
0
Shares
Total
0
Share