Proteste violente în Grecia - Focus Prima TV

Proteste violente în Grecia

Vaccinarea obligatorie a mai multor categorii profesionale stârnește mânia grecilor. Nemulțumiți, aproape 5 mii de oamenii au ieșit în stradă în cele mai mari orașe din țară. La Atena și Salonic manifestațiile au căpătat accente violente. Proteste au avut loc și în Franța acolo unde guvernul a decis introducerea unui permis sanitar.

Trei mii de oameni au protestat în centrul Atenei chiar în ziua în care Parlamentul elen a votat o lege prin care obligă angajaților centrelor de bătrâni să se vaccineze. Mulți dintre manifestanți au fost clerici. Cu icoane și cruci urișe în frunte, preoții au chemat oamenii în stradă. În momentul ân care protestarii au început să arunce cu pietre în polițiștii, oamenii legii au intervenit în forță.

Aproximativ două mii de oameni au protestat și în Salonic, al doilea cel mai mare oraș Grecia.

Sute de oameni au ieșit și pe străzile Parisului. Introducerea unui permis sanitar care condiționează accesul oamenilor în mai multe locuri publice a fost principala nemulțumire a manifestanților. Oamenii au protestat și față de decizia executivului care îi obligă pe medicii să se vaccineze.

Manifestații anti-vaccin au avut loc și în orașul francez Chambery. Aproximativ 200 de oameni au pătruns în sediul
primăriei și au dat jos mai multe portrete ale președintelui Emmanuel Macron.

Și guvernul italian ia el în calcul introducerea unui certificat sanitar similar celui din Franța. Măsura ar putea deveni realitate încă din luna august.

Total
0
Shares
Total
0
Share