Protestele continuă la Cugir - Focus Prima TV

Protestele continuă la Cugir

Continuă protestele la cele doua fabrici de arme din Cugir! Un secretar de stat de la Ministerul Economiei care a ajuns astăzi acolo nu a reușit să aplaneze conflictele de muncă. Angajații spun că nu mai rezistă cu salariile mici pe care le primesc si condițiile de muncă insalubre. Altfel, oamenii au refuzat propunerea făcută de reprezentații statului și spun că vor renunța la proteste atunci când își vor primi drepturile.

După trei zile cosecutive de protest, la Cugir a sosit o delegație condusă de o un secretar de stat din cadrul
Ministerului Economiei. Negocierile nu au aut însă niciun rezultat. Angajatii cer creșterea salariilor cu minimum 30 la suta și crearea unor condiții de lucru decente. Reprezentanții ministerului le-au oferit o creștere cu suma de 205 lei brut, începând cu 1 martie și o altă mărire din iulie, însă, acest lucru i-a enervat și mai tare pe oameni, mai ales că secretarul de stat, care a venit la Cugir, a refuzat să iasă din unitate și să discute cu muncitorii.

Angajații se plâng că suma câștigată de ei nu depășește 2000 de lei pe luna, iar astfel sunt nevoiți să trăiască de pe o zi pe alta.

Oamenii sunt indignați și de faptul că nu au veniti la discuții și miniștrii.

Este a patra zi în care angajatii de la cele două fabrici de armament din Cugir refuză să intre la lucru. Ei spun că vor continua protestele până le vor fi îndeplinite cererile.

Total
0
Shares
Total
0
Share