Protestele măsuruilor anti-covid cuprind Europa – Focus Prima TV

Protestele măsuruilor anti-covid cuprind Europa

Măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus impuse de autorități stârnesc valuri de
nemulțumire în Europa. În Danemarca, oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de introducerea pașaportului de vaccinare pentru COVID-19, în timp ce în Elveția a fost organizat un marș inedit împotriva restricțiilor.

Imnul partizanilor italieni, “Bella Ciao”, a răsunat pe străzile din Copenhaga, unde peste 600 de persoane au protestat față de măsurile de izolare impuse de guvern. Oamenii și-au manifestat indignarea față de anunțul autorităților potrivit căruia Danemarca va fi primul stat din lume care va introduce un pașaport digital de vaccinare pentru cetățenii săi.

Îmbrăcați în combinezoane în costume albe, 500 de oameni au mărșăluit și în orașul elevețian Zug. Mișcarea de protest față de regulilele sanitare a luat rapid o turnură antiguvernamentală.

Proteste față de măsurile de izolare impuse de autorități s-au desfășurat și și în mai multe orașe de la granția dintre Germania și Austria. Guvernul de la Berlin a decis prelungirea carantinei parțiale până pe 14 februarie, iar persoanele aflate în zone cu risc mare de infectare nu au voie să călătorească la mai mult de 15 km de casele lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share