Putin a împlinit 70 de ani - Focus Prima TV

Putin a împlinit 70 de ani

Sursa> Profimedia

Vladimir Putin a împlinit astăzi 70 de ani și se află într-un moment de cumpănă al vieții sale. De 18 ani este președintele Rusiei, cu patru mandate la activ. Iar de aproape opt luni, armata sa este umilită dramatic în Ucraina, unde a crezut că poate învinge în doar câteva zile, iar sancțiunile occidentale încep să lase urme în viața rușilor. Iată, pe scurt, care este povestea tumultuoasă de viață a dictatorului de la Kremlin.

Născut la Leningrad, în 1952, Vladimir Putin este a treia generație de bărbați din familia lui aflați în slujba țării. Bunicul lui a fost bucătarul lui Lenin și Stalin, iar tatăl, militar în marina sovietică, dar și spion NKVD în cel de-al doilea Război Mondial. Mama, însă, îl botează ortodox, în secret.

Pasionat de judo, Putin începe să practice acest sport de copil, iar la 18 ani are deja centura neagră. Judo a făcut parte din personalitatea sa de „macho”.

Are un mariaj de 31 de ani cu Lyudmila. Două fiice, Maria și Katerina, au rezultat din căsătoria încheiată în 2014.
În ultimii șapte ani de căsnicie, Putin ar fi avut mai multe amante. Cea mai lungă relație ar fi avut-o cu gimnasta Alina Kabaeva. Alte speculații o aduc în discuție și pe Svetlana Krivonogykh, cu care se presupune că ar avea și un copil.

După absolvirea universității, Vladimir Putin e recrutat de KGB, în serviciul de contraspionaj. Termină în anii ’70 cursul de perfecționare al serviciului sovietic secret lucrează la Direcția Numărul 5, cea care combătea opoziția politică. La jumătatea anilor 80, în plin război rece, Putin e trimis la Dresda, în Germania de Est, pentru a spiona statele NATO. După căderea zidului Berlinului din 1989, se întoarce în Rusia.

În mai 1990, începe cariera sa politică, după ce este numit consilier al primarului orașului Sankt Petersburg în domeniul afacerilor internaționale. De atunci și până în 1999, Putin a săvârșit cu succes atribuțiile sale politice și toate au ajuns să servească pentru ceea ce avea să devină: președinte al Rusiei cu patru mandate.

Cel mai controversat moment din viața lui Putin este fără doar și poate decizia sa de a trimite armata rusă spre Ucraina, provocând astfel un război. Acesta a început pe 24 februarie a acestui an și nu pare să se termine prea curând, ba din contră, armata rusă pare că pierde teren. În aceste condiții, cea mai nouă amenințare și cea care sperie marii lideri politici, dar și oamenii de rând, este un posibil atac nuclear din partea Rusiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share