Putin anunță mobilizarea - Focus Prima TV

Putin anunță mobilizarea

300 de mii de rezerviști ruși au fost chemați la arme. Într-un discurs înregistrat anunțat pentru aseară și difuzat azi de toate televiziunile rusești, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială. Occidentul vrea să distrugă Rusia, iar ucrainenii sunt carne de tun, spune liderul de la Kremlin. Iar Rusia nu va ezita să răspundă și se va folosi de toate mijloacele pentru a se apăra de așa-numitul șantaj al Occidentului cu utilizarea armelor nucleare.

,,Vorbim doar de o mobilizare parțială. Doar rezerviștii vor fi recrutați. Prioritari vor fi cei care activează în forțele armate, care au o specializare militară și experiență. Toți cei mobilizați vor fi obligatoriu antrenați suplimentar înainte să fie trimiși pe front, pe baza experienței pe care am învățat-o până acum în operațiunea militară specială. Decretul privind mobilizarea parțială a fost deja semnat” a anuțat în această dimineață liderul de la Kremlin.

Totodată, Putin a mai anunțat că susține referendumurile din zonele ucrainene deja cucerite, Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson. Referendumurile urmează să aibă loc între 23 și 27 septembrie. Conform Institutului pentru Studiul Războiului, Rusia vrea să anexeze aceste teritorii pentru a acuza ulterior Ucraina că duce un război de cucerire.

Liderul de la Kremlin a spus și că țara sa se va folosi de toate armele, inclusiv nucleare, împotriva așa-ziselor amenințări occidenale. Reuniți la New York pentru cea de-a 77-a Adunare Generală a ONU, liderii lumii au discutat despre situația din Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share