Raed Arafat luat la întrebări de Bode – Focus Prima TV

Raed Arafat luat la întrebări de Bode

Apar primii suspecți în cazul femeii moarte după ce a căzut de la fereastră în timp ce încerca să scape de flăcări. Trei angajati ai unității militare din Constanța care a trimis scara telescopică s-au mișcat nepermis de greu. Lentoarea lor a fost fatală pentru femeia care n-a mai putut să se țină de balcon și s-a prăbușit în gol de la etajul 6. Și procurorii militari vor sa afle vinovații și au inceput propria ancheta în rândul pompierilor. Iar ministrul Bode anunță că Raed Arafat, cel care conduce de ani buni Departamentul pentru Situații de Urgență, va trebui să explice public de ce în dotarea pompierilor ISU nu există saltele pneumatice.

Patru anchete s-au declanșat după tragedia de la Constanța, încheiată cu moartea femeii care a căzut de la balcon. S-a cățărat pe fereastră, dar s-a prăbusit sub ochii pompierilor sosiți să o salveze…. fără o scară telescopică. Comandantul ISU Dobrogea recunoaște că pompierii au stiut de la bun inceput ca merg la un incendiu izbucnit la înălțime.

Singura autoscară pe care o are Constanța era parcată într-o unitate aflată la 8 kilometri de locul incendiului, la Detașamentul Palas. Este neclar dacă utillajul de intervenție a fost solicitat sau nu imediat după apelul la 112 care anunța incendiul.

Eroarea de comunicare a fost plătită cu viața de femeia de 57 de ani. Autoscara a ajuns la locul incendiului la aproximativ șaisprezece minute după ce a căzut de la etaj. Trei angajati din Unitatea Militară Palas sunt vizati acum de ancheta internă a ISU Dobrogea.

O saltea pneumatică i-ar fi dat, de asemenea, femeii o șansă la viață. Numai că în toată România există doar patru astfel de saltele. După tragedie, ministrul de Interne promite măsuri.

Departamentul pentru Situații de Urgență – care ar fi trebuit să se ocupe de echiparea cu astfel de echipamente – este condus de ani buni de Raed Arafat.

Se cercetează și felul în care pompierii implicați au respectat procedurile și și-au îndeplinit atribuțiile. Cea mai recenta anchetă este a Parchetului Militar din București.

Total
0
Shares
Total
0
Share