Rafila, despre lupta împotriva pandemiei: Dacă aveți un Kalaşnicov, nu o să trageţi pentru că nu aveţi o puşcă NATO? - Focus Prima TV

Rafila, despre lupta împotriva pandemiei: Dacă aveți un Kalaşnicov, nu o să trageţi pentru că nu aveţi o puşcă NATO?

Autoritățile nu reușesc să facă spitalele din România mai sigure pentru că de regulă se acreditează hârtii și nu servicii medicale, a declarat duminică, la Digi24, medicul și politicianul Alexandru Rafila, în contextul incendiului izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În condiții de pandemie, Rafila crede că trebuiesc folosite toate mijloacele disponibile. „Dacă aveţi în faţa dumneavoastră un adversar şi acest adversar este COVID şi sunteţi înarmat cu un Kalaşnicov, nu o să trageţi pentru că nu aveţi o puşcă standard NATO?”.

„Avem o instiţuţie foarte frumoasă, ANMCS, care se ocupă de calitatea serviciilor medicale, inclusiv de siguranţa pacienţilor. Din păcate, noi acredităm nişte hârtii, nu servicii medicale şi nu reuşim să facem într-adevăr spitalele să fie mai sigure”, a declarat Rafila la Digi24. Emisiunea „În fața ta” a fost înregistrată vineri, puțin după incendiu, și probabil înainte de demiterea șefului ANMCS de către premierul Florin Cîțu.

Total
0
Shares
Total
0
Share