Rafila, despre un accident nuclear: „Este posibil dar nu este probabil”. Cum și când se administrează pastilele cu iod - Focus Prima TV

Rafila, despre un accident nuclear: „Este posibil dar nu este probabil”. Cum și când se administrează pastilele cu iod

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat, marți, măsurile pregătite în cazul unui eventual accident nuclear. Ministrul a spus că „trebuie să ne pregătim pentru o astfel de situație”, deși a admis că un astfel de incident „este posibil, dar nu este probabil”.

Ministrul Sănătății a precizat că guvernul va demara o campanie de informare, pentru a îndruma populația cum să obțină pastilele de Iodură de Potasiu, cum să le păstreze și cum să le administreze în cazul unui incident nuclear. „Nu trebuie luate în niciun caz prevenitv”, a avertizat ministrul.

„Căutăm cea mai bună cale de distribuire a a comprimatelor de Iodură de Potasiu. Administrarea trebuie făcută în cazul unei urgențe, doar la indicația autorităților. Nu trebuie luate în niciun caz prevenitv. Trebuie luate dacă există în proximitatea României un incident nuclear. Altfel, nu trebuie luate.

Total
0
Shares
Total
0
Share