Rafila: Pentru România este mai importantă vaccinarea celor nevaccinați, nu administrarea dozei trei de rapel - Focus Prima TV

Rafila: Pentru România este mai importantă vaccinarea celor nevaccinați, nu administrarea dozei trei de rapel

Inquam Photos / Octav Ganea

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că administrarea celei de-a treia doze de ser anti-COVID este importantă mai ales pentru ţările cu o acoperire vaccinală de 70 – 80%. În cazul României, unde aproximativ 40% din populație este vaccinată, prioritară este vaccinarea celor care nu au primit serul și nu administrarea dozei „booster”.

„Noi discutăm despre doza a treia, în condiţiile în care avem mai mult de 60% din populaţie nevaccinată cu primele două doze. Prioritatea – şi asta e poziţia OMS – este de a vaccina cât mai mult din populaţie.

Doza a treia este foarte importantă pentru ţările unde au 70 – 80% acoperire vaccinală. Dar pentru ţările unde au 35 – 40% acoperire vaccinală, importanţa nu este pe primul loc pentru doza a treia, ci este importanţa vaccinării celor care nu s-au vaccinat încă, pentru că acesta e motivul pentru care avem cazuri grave şi decese”, a explicat el, într-o conferinţă de presă, la preluarea mandatului.

Total
0
Shares
Total
0
Share