Raluca Turcan vorbeşte despre instituţii unde angajaţii au venituri nete de 50.000 de lei pe lună: Nu aş vrea să încep să spun instituţiile, că ne trezim cu reacţii adverse – Focus Prima TV

Raluca Turcan vorbeşte despre instituţii unde angajaţii au venituri nete de 50.000 de lei pe lună: Nu aş vrea să încep să spun instituţiile, că ne trezim cu reacţii adverse

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că există angajaţi din sistemul bugetar care au venituri nete de 50.000 de lei lunar, sporurile reprezintă până la 80% din venit, şi anunţă, în acest context, că aceste venituri vor scădea în urma implementării noii legi a salarizării unitare. Conform ministrului, cea mai mare pensie din sistemul public, bazată pe contributivitate, este de 39.000 de lei.

Ministrul Muncii a afirmat, joi seară, la Digi 24, că, după implementarea noi legi a salarizării pe care o propune, bugetarii care vor avea venituri mai mici „sunt cei care au acum venituri foarte mari”, iar în acest context ea a declarat că există, în sistemul bugetar salarii nete de 50.000 de lei.

„Să ştiţi că sunt şi salarii de 50.000 în mână. Da, sunt, nu salariu, venituri, salariu plus sporuri. Nu aş vrea să încep să spun instituţiile, pentru că după aceea ne trezim cu reacţii adverse”, a declarat Raluca Turcan.  

Ea a precizat că beneficiarul unui salariu de 50.000 delei lunar din bani publici face parte dintr-o „categorie profesională respectată”, subliniind că i se pare „firesc să putem accepta că pot să mai scadă acele venituri”. Întrebată fiind cât reprezintă sporurile dintr-un salariu de 50.000 de lei, Turcan a răspuns: „şi 80 la sută”.

Total
0
Shares
Total
0
Share