Rănile nevindecate ale războiului - Focus Prima TV

Rănile nevindecate ale războiului

Rând pe rând multe dintre localitățile mici și mari ale Ucrainei au devenit ruină. Străzile s-au transformat în mormânt pentru multe suflete care până mai ieri trăiau acolo în pace.Colegul meu, Marius Saizu este in Ucraina de 10 zile și a mers în această perioadă în multe dintre aceste zone, simțind durerea și strigătul celor…condamnați să trăiască fără cei dragi alături.

Imaginile cutremurătoare pe care le vedeți sunt din Borodianka, locul unde ucraienii au fost uciși cu sânge rece și aruncați în gropi comune de armata rusă. Îl cheamă Ivan și casa i-a fost pusă la pământ de rușii care treceau pe strada lui. Nu i-a rămas nimic, decât o farfurie rătăcită într-un maldăr de beton și fier. Căuta ceva de mâncare. Marius i-a dat o pâine și a primit-o, sărutând-o. O îmbrățișare pentru un popor care de Paște a cunoscut moartea, atacul fără milă de la fratele său ortodox, Rusia.

Bărbatul a scăpat de atacul vilent al rușilor ca prin minune. Agoniseala de-o viață s-a transformat însă în ruine într-o
clipă, sub ochii săi îngroziți.

În haosul lăsat în urmă de ruși, lucrurile ce înainte păreau lipsite de însemnătate devin pentru acest om…aur. Rămas
singur pe lume, înconjurat de imagini greu de privit, bărbatul știe că trebuie să meargă mai departe. Oricât de greu ar fi.

Total
0
Shares
Total
0
Share