Rapelul poate fi amânat – Focus Prima TV

Rapelul poate fi amânat

Primă doză de vaccin impotriva COVID-19 nu ne scutește de o posibilă infectare , spun medicii. Imunitatea o dobândim abia după rapel. Însă, dacă ne infectăm înainte să primim și a doua doză de vaccin, nu vor există probleme. În cel mai rău caz, rapelul va fi amânat până ne vindecăm.

Riscul să ne infectăm cu noul coronavirus imediat după ce am primit prima doză de vaccin este destul de mare.În primul rând pentru că imunitatea organismului scade în primele zile. Însă, acest lucru nu afectează eficacitatea vaccinului, spun medicii.

Se întâmplă rar ca persoanele care se infectează după adiminsitrarea primei doze să facă o formă gravă a bolii.

În urmă cu câteva luni medicii spuneau că persoanele care vor să se vaccineze au nevoie de un test negativ. Acum însă situația s-a schimbat total.

Medicii trag din nou un semnal de alarmă și reamintesc cât de important este vaccinul mai ales în această perioadă. Chiar dacă numărul de cazuri noi de COVID-19 a mai scăzut, încă ne aflăm pe un strat de gheață subțire, iar situație se poate schimba oricând. Doar în ultimele 24 ore au murit 98 de români care erau infectați cu virusul SarsCov2.

Total
0
Shares
Total
0
Share