Răsadurile se vând mai bine la legumele – Focus Prima TV

Răsadurile se vând mai bine la legumele

Zăpada de aprilie și frigul venit o dată cu ea au provocat daune mari în agricultură. Proprietarii de livezi din Munții Apuseni susțin că producția de caise și pere a fost compromisă și nu vom avea prea multe astfel de fructe pe masă anul acesta. În Argeș, însă, legumicultorii o duc bine. Producția din solarii duduie. Mai mult, răsadurile au devenit marfă de lux, iar cei care le au, nu fac față cererilor.

Comuna Stolnici din Arges s-a remarcat în ultimii ani prin numărul în creștere al legumicultorilor. Şi asta pentru că 2020 a fost un an foarte bun. Ba chiar şi începutul lui 2021. În afară de culturile pe care le vând, legumicultorii s-au trezit cu o cerere extraordinară şi pentru răsaduri. Familia Neagoe are culturi cu roșii, ardei, salată și castraveți.în 13 solarii, Cererea venită din piață, pentru răsaduri, i-a făcut anul acesta să regîndească puțin strategia.

Un alt legumicultor din zonă a plantat 80.000. de fire de răsad: Cu toate acestea, e conștient că nu va putea onora
toate comenzile.

Dacă în Argeș legumicultorii sunt mulțumiți de ce le oferă pământul, în Alba zăpada din aprilie, care în unele locuri a depasit 30 de cm, a creat mari probleme.

La ses, livezile au fost cele mai afectate. Pomicultorii spun ca, in acest an, nu vom avea caise deloc. Afectată va fi și roducția de pere.

Nu acelasi lucru se poate spune despre livezile de meri, unde pomii inca nu au inmugurit si productia de mere nu va fi afectata. Asta daca nu urmeaza alte ninsori și înghețuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share