Răspunsul lui Orban, întrebat ce o recomandă pe Dăncilă la BNR: „Vocea și talentul” – Focus Prima TV

Răspunsul lui Orban, întrebat ce o recomandă pe Dăncilă la BNR: „Vocea și talentul”

Întrebat marți, la Parlament, ce crede că o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru postul de consultant al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, liderul PNL, Ludovic Orban a răspuns zâmbind că „vocea și talentul”.

Orban a precizat însă că nu vrea să comenteze „politica de cadre” a Băncii Naționale.

„Eu pot să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe durata pandemiei, că BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate, și că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ce privește politica de personal, nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Viorica Dăncilă va ocupa la Banca Națională a României funcția de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Prima zi de lucru ar urma să fie 1 iunie.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu a explicat criteriile care au stat la baza selectării Vioricăi Dăncilă în echipa BNR, criterii legate de activitatea de lobby: „Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

Total
0
Shares
Total
0
Share