Ratele bancare amânate și după 1 Ianuarie – Focus Prima TV

Ratele bancare amânate și după 1 Ianuarie

Alocațiile elevilor vor fi mărite în 2021, însă nu cu 40%, cât promisese Guvernul Orban, ci doar cu jumătate din acest procent. Majorarea ar urma să se facă în două etape, în ianuarie și august. Noul Guvern promite și că la anul va mări punctul de pensie. Primul ministru a a anunțat și că salariul minim va crește cu 3,1% în 2021.

Guvernanții fac planul pentru bugetul pe 2021, an în care previziunile economice nu arată tocmai bine în viziunea specialiștilor. Premierul anunță că banii vor fi folosiți pentru a da o mână de ajutor domeniilor grav afectate de pandemie.

În opinia guvernanților, acest deficit nu va pune frână economiei. Noul premier a venit și cu promisiunea prelungirii perioadei de amânare a ratelor bancare și după 1 ianuarie când în mod normal ar fi trebuit să fie reluate plățile.

Florin Cîțu a mai spus că mai multe măsuri, printre care șomajul tehnic, se vor prelungi pentru încă 6 luni. Primul ministru promite sprijin financiar pentru Horeca printr-o schemă care are un buget de 500 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share