Război în PNL. Se cere demisia lui Orban – Focus Prima TV

Război în PNL. Se cere demisia lui Orban

Ludovic Orban este pus la colț de către mai mulți lideri PNL. Este acuzat că a negociat pentru funcțiile din Guvern de unul singur și că a luat mai multe decizii proaste în campania electorală. Orban, pe de altă parte, nu vrea să creeze conflicte în public și nici nu vrea să demisioneze din fruntea partidului așa cum îi cer mai mulți colegi.

După ce Rareș Bogdan a vorbit public despre nemulțumirtile legate de Ludovic Orban, căruia i-a cerut demisia, mai mulți lideri din PNL au început să își exprime nemulțumirile la adresa președintelui liberal. Filiala de la Cluj este împotriva deciziilor luate de Orban, iar în total 13 filiale județene vor ca fostul premier să plece de la conducerea partidului.

Aceste decizii sunt legate, în primul rând, de numirea anumitor oameni în funcții.

Ludovic Orban este acuzat și de faptul că a pierdut ministere importante la negocieri doar pentru a deveni președinte al Camerei Deputaților. El ar fi particicat singur la împărțirea ministerelor, fără echipa de negociere.

Ludovic Orban nu vrea să comenteze public tensiunile din partid.

De asemenea, Orban are de partea sa 17 organizații județene care îl susțin.

Liberalii sunt supărați pe Ludovic Orban și că nu convoacă ședința Biroului Politic al partidului din cauză că îi este frică că o să i se ceară demisia sau, în caz că refuză, se va vota înlocuirea sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților Emil Boc, Rareș Bogdan sau Ilie Bolojan sunt favoriții „reformiștilor” pentru funcția de președinte PNL.

Total
0
Shares
Total
0
Share