Război în Yemen: Arabia Saudită și-a chemat ambasadorul în Liban - Focus Prima TV

Război în Yemen: Arabia Saudită și-a chemat ambasadorul în Liban

Arabia Saudită şi-a rechemat ambasadorul în Liban şi a cerut plecarea ambasadorului libanez din regat după ce ministrului libanez al Informaţiilor a criticat intervenţia coaliţiei militare conduse de Riad în Yemen, a anunţat vineri diplomaţia saudită, relatează AFP.

Riad-ul a decis să-l ”recheme pe ambasadorul său în Liban pentru consultări şi i-a cerut ambasadorului libanez în regat să părăsească teritoriul în 48 de ore”, a indicat Ministerul de Externe saudit într-un comunicat.

Arabia Saudită a decis, de asemenea, să ”oprească toate importurile libaneze”, a precizat sursa citată. Regatul ”regretă” deteriorarea relaţiilor cu Libanul, potrivit comunicatului în care se menţionează că ”vor fi luate şi alte măsuri”, fără a le preciza.

Într-o emisiune de televiziune din 5 august şi difuzată luni, Georges Kordahi, actualul ministru libanez al Informaţiilor, dar care nu era încă membru al guvernului la acea vreme, a calificat drept ”absurd” războiul purtat din 2015 în Yemen de coaliţia militară şi a apreciat că este ”timpul să înceteze”.

Riadul a apreciat miercuri că aceste comentarii ”aduc atingere eforturilor coaliţiei” şi ”nu sunt în armonie cu relaţiile istorice” între Beirut şi Riad. Regatul saudit, precum şi Emiratele Arabe Unite – membru al coaliţiei – i-au convocat pe ambasadorii Libanului.

Declanşat în 2014, în războiul din Yemen şi-au pierdut viaţa zeci de mii de persoane, majoritatea civili, şi milioane de persoane au fost strămutate.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share