Reabilitarea centrului istoric al municipiului Deva va începe în aprilie – Focus Prima TV

Reabilitarea centrului istoric al municipiului Deva va începe în aprilie

Lucrările de reabilitare a centrului vechi din municipiul Deva ar putea începe în luna aprilie în situaţia în care vor fi obţinute toate avizele necesare, a anunţat marţi primarul localităţii, Florin Oancea.

Proiectul are o valoare de 3,5 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, Primăria Deva contribuind cu o cofinanţare de 2%.

Autorităţile locale au avut, marţi, o nouă întâlnire cu reprezentanţii constructorului, prilej cu care a fost analizat stadiul obţinerii avizelor necesare, organizarea de şantier, strategia de abordare şi etapizarea lucrărilor.

“Dacă vom obţine în termen toate avizele, lucrările vor începe în luna aprilie în două puncte: zona Minvest-Casina şi zona Parc-Colegiul Naţional Decebal. Dorim astfel ca în vară să nu blocăm activitatea teraselor din zona de mijloc a centrului istoric, pentru a ajuta firmele care au suferit deja din cauza pandemiei de coronavirus. Aici, lucrările se vor desfăşura în toamnă, odată cu scăderea afluxului pietonal”, a precizat primarul Florin Oancea.

El a menţionat că s-a convenit cu reprezentanţii constructorului o reducere la jumătate a termenelor din contract, astfel încât centrul istoric să fie amenajat complet până la sfârşitul anului 2021.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share