Reacţia dispecerei de la Ambulanţa Cluj acuzate că a tratat cu dispreţ părinţii unui copil: Îmi asum o parte din vină, dar am respectat procedura! – Focus Prima TV

Reacţia dispecerei de la Ambulanţa Cluj acuzate că a tratat cu dispreţ părinţii unui copil: Îmi asum o parte din vină, dar am respectat procedura!

Operatoarea de la Ambulanţa Cluj care şi-a dat demisia în urma scandalului în care a fost acuzată că a refuzat să trimită salvarea la cererea părinţilor unui copilaş de un an şi jumătate a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” că a respectat toate procedurile de lucru, dar a admis că îşi „asumă o parte din vină”.

„Am respectat procedurile de la A la Z. Conform documentelor, apelul a venit la 15,33, iar la 15,50 a fost anunţată singura ambulanţă alocată pentru zona respectivă. Şi când am spus că fetiţa era, practic, opărită am avut dreptate. La Spitalul Huedin i s-a pus diagnosticul «eritem vulvar» după ce în fişa de caz s-a scris că micuţa s-a prezentat la camera de gardă cu «usturime în zona genitală, copilul plânge». Când l-am întrebat pe tată de ce nu a apelat la medicul de familie sau la altfel de asistenţă medicală nu la Ambulanţă mi-a spus simplu că nu are cu ce maşină să se deplaseze. Oricum copilul a fost externat foarte rapid. Îmi asum o parte din vină, probabil tonalitatea vocii nu mă ajută, dar copilulul nu era într-o urgenţă medicală”, a declarat operatoarea 112 de la Ambulanţa Cluj care a mai precizat că totul s-a întâmplat în luna noiembrie a anului trecut, în plin vârf al pandemiei, când prelua un apel şi avea alte 10-15 în aşteptare. 

Total
0
Shares
Total
0
Share