Reacția medicilor la protestele din fața spitalelor: „Suntem stupefiați, am ajuns, din eroi, torționari. Să vedem ce o să urmeze” - Focus Prima TV

Reacția medicilor la protestele din fața spitalelor: „Suntem stupefiați, am ajuns, din eroi, torționari. Să vedem ce o să urmeze”

A fost a treia seară de proteste față de restricții în țară. În mai multe orașe, participanții la demonstrații au devenit agresivi și au fost legitimați de jandarmi. Medicii sunt stupefiați de faptul că mulți oameni protestează chiar în fața spitalelor. Nu înțeleg cum, după mai bine de un an de luptă cu un virus periculos, au ajuns să fie huiduiți și să li se strige că sunt „criminali”.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Acele două imagini pe care le-am văzut aseară, cu un pacient cu mască de oxigen care privea de la geam spre curtea unde personalul medical era hulit și altă poză cu personal medical cu combinezoane, erau de asmenea huliți. Personalul medical se străduiește de mult timp să facă față unei pandemii, iar pacienții nu au nicio vină că s-au îmbolnăvit sau că fac forme grave.

Vă rog să respectați cadrele medicale, pacienții, regulile acestea care sunt menite să ne ajute.

Simin Florescu, managerul Spitalului Matei Balș: Din punctul de vedere al atitudinii față de personalul medical și auxiliar, noi suntem stupefiați, uitându-ne cum am ajuns din eroi torționari, criminali, asasini. Să vedem ce o să urmeze.

Total
0
Shares
Total
0
Share