Recomandările Comisiei Europene pentru Crăciun și Revelion: Reuniuni restrânse cu mască de protecție în casă și fără colindat – Focus Prima TV

Recomandările Comisiei Europene pentru Crăciun și Revelion: Reuniuni restrânse cu mască de protecție în casă și fără colindat

Comisia Europeană a adoptat miercuri o strategie pentru gestionarea pandemiei în următoarele luni de iarnă. Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție. De asemenea, în perioada Crăciunului sunt recomandate ceremoniile religioase online și evitarea adunărilor de persoane pentru colindat.

„Europa a făcut progrese considerabile în înțelegerea și gestionarea actualei pandemii de COVID-19. Vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar realitatea este că UE are în față câteva luni dificile înainte ca aceste vaccinuri să fie utilizate pe scară largă și să permită o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor”, precizează Comisia Europeană. 

Documentul publicat miercuri cuprinde mai multe recomandări pe care Comisia le face statelor membre pentru perioada sărbătorilor.

Comisia Europeană le recomandă statelor să ia în calcul interzicerea corurilor relgioase pe perioada sărbătorilor.

De asemenea, statele membre sunt încurajate să mențină în vigoare restricțiile pe timpul nopții.

Total
0
Shares
Total
0
Share