Record absolut : 34.255 de infectări - Focus Prima TV

Record absolut : 34.255 de infectări

Record absolut de infectări de la debutul pandemiei în țara noastră! 34.255 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Iar spitalele devin focare de infecție. Datele Ministerului Sănătății arată că în acest moment sunt 131 de focare în unitățile medicale. Sunt pacienti și medici, deopotrivă. La Spitalul Witting din București , de exemplu, nu se mai fac internări la chirurgie generală și medicină internă. Focare de COVID sunt și în alte opt spitale din Capitală, printre care si Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu.

34.255. Este numărul cazurilor de infectare înregistrate în doar 24 de ore. Nicicând România nu s-a mai confruntat cu un număr atât de mare de infectări.

Și numărul deceselor e în creștere. Într-o singură zi, 94 de oameni au pierdut lupta cu virusul. Cea mai tânără victimă: o fetiță de trei luni, din județul Botoșani, care suferea și de alte afecțiuni.

La Terapie Intensivă sunt acum 692 de pacienți. 585 dintre ei nu au făcut vaccinul.

În contextul numărului mare de îmbolnăviri, în fiecare zi apar focare noi.

Sunt 131 de focare în spitale și alte unități din sectorul sanitar (ex. servicii de ambulanță, centre de dializă, direcții de sănătate publică), cu 1.448 de cazuri în rându personalului medical și pacienților, arată datele transmite de Ministerul Sănătății

În ultimele zile, la Spitalul CF Witting din București au fost descoperite 22 de cazuri de infectare. Virusul sars cov 2 a afectat atât medici, asistente, infirmiere, cât și pacienți. Activitatea din secții importante este afectată.

Testările continuă, atât în rândul personalului medical, cât și în rândul pacienților care au stat în același salon cu cei infectați. Pacienții negativi a căror stare de sănătate o permite vor fi externați. Cei rămași vor fi distribuiți singuri în saloane. Iar cei cu covid vor fi grupați în saloane speciale.

Focare de COVID sunt și în alte opt spitale din Capitală. Printre acestea se numără Spitalul pentru Copii Grigore
Alexandrescu, Elias și Fundeni. Și la Spitalul Colentina 20 de cadre medicale sunt infectate, iar alte șapte se află în
carantină pentru că sunt contacți direcți.

Și în Iași șase spitale au devenit focare covid. Cel mai mare număr din ultimele opt luni.

Estimările arată că jumătate din populația planetei va trece prin infecția cu sars cov 2.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță crede că în curând se va renunța la
majoritatea restricțiilor. Atunci fiecare va trebui să fie responsabil pentru sănătatea lui.

Total
0
Shares
Total
0
Share