Record amețitor al lui Donald Trump la final de mandat. Câte minciuni a spus președintele american în ultimii patru ani – Focus Prima TV

Record amețitor al lui Donald Trump la final de mandat. Câte minciuni a spus președintele american în ultimii patru ani

Până la finalul președinției sale, Donald Trump este pe cale să depășească pragul de 30.000 de minciuni și afirmații false sau înșelătoare spuse, conform echipei de fact-checkeri a The Washington Post, citată de The Independent.

În secțiunea sa de fact-checking, The Washington Post arată că Donald Trump a spus 29.508 de minciuni sau afirmații înșelătoare până la data de 5 noiembrie 2020. Toate acestea nu includ, însă, afirmațiile false făcute cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 și teoriile conspirației legate de acesta pe care le-a promovat.

Numărul de minciuni a crescut accentuat în luna octombrie 2020, când Trump a făcut aproximativ 4000 de afirmații false. Conform editorului secțiunii, Glenn Kessler, Trump a făcut de două ori mai multe afirmații false în octombrie 2020 decât a făcut pe tot parcursul anului 2017. Acesta notează că tendința s-a menținut în ciuda faptului că președintele american a fost bolnav de Covid-19 timp de o săptămână, fapt ce i-a limitat ieșirile publice.

Recordul de minciuni pe parcursul a 24 de ore a fost atins în 2 noiembrie, cu o zi înainte de alegerile prezidențiale, când președintele a făcut 504 afirmații demonstrabil false.

Total
0
Shares
Total
0
Share