Record de decese în Marea Britanie – Focus Prima TV

Record de decese în Marea Britanie

Cremona Hospital Intensive Care for the most serious patients infected with the COVID19 Coronavirus virus doctors during the administration of drugs for therapy Coronavirus outbreak, Cremona, Italy – 23 Mar 2020, Image: 508895839, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Carlo Cozzoli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rând pe rând, tot mai multe state dau undă verde vaccinării în masă a populaţiei. Momentul este cum nu se poate mai oportun. Bilanţul pandemiei creşte de la o zi la alta, iar cifrele sunt cutremurătoare. SARS COV 2 a îmbolnăvit peste 87 de milioane de oameni și a provocat moartea a aproape 2 milioane de persoane.

Aflată în cel de-al treilea lockdown la nivel naţional în numai 10 luni, Marea Britanie a înregistrat un nou record sumbru. Peste 1 mie de oameni şi-au pierdut viaţa în urma infecţiei cu noul coronavirus doar în ultimele 24 de ore. 30 mii de britanci sunt internaţi în spitale cu forme grave de COVID 19.

În China, acolo unde pandemia părea eradicată, autorităţile raportează noi cazuri de infectare. Autorităţile de la Beijing susţin că 63 de persoane au contractat virusul în ultimele 24 de ore. Focarele au fost identificate în Capitală şi în provincia Hebei.

În acelaşi timp, tulpina mutantă a virusului descoperită în Marea Britanie a trecut oceanul. Noua variantă de covid a identificată în cinci state americane. Este doar începutul, avertizează directorul Institutului Național de Sănătate din Statele Unite.

Este o luptă contra-cronometru iar statele lumii fac eforturi pentru a creşte ritmul de imunizare a populaţiei. În acest moment, la nivel global, au fost vaccinaţi peste 15 milioane de oameni. Pe primul loc în acest clasament select se află Statele Unite, cu peste 5 milioane de doze administrate. Pe locul al doilea este China, cu 4,5 milioane. Cel mai populat stat de pe glob este urmat de Israel, cu peste 1,3 milioane de
persoane vaccinate.

Total
0
Shares
Total
0
Share