Record de turiști și încasări pe litoral - Focus Prima TV

Record de turiști și încasări pe litoral

Criza sanitară i-a determinat pe mulți români să-și facă vacanțele în țară în această vară, iar litoralul românesc a fost destinația favorită. Cele mai căutate stațiuni vara aceasta au fost Mamaia și Eforie Nord urmate de Neptun-Olimp și Jupiter – Saturn, iar cei mai mulți turiști au fost din București, Timiș și Cluj. De astăzi a-nceput și Litoralul pentru Toți, programul social cu oferte ieftine la mare.

A fost o vară dincolo de așteptările hotelierilor, care a adus în stațiuni cu o treime mai mulți turiști față de anul trecut. Cele mai căutate au fost Mamaia și Eforie Nord, care au cumulat aproximativ 35% din totalul rezervărilor făcute la mare. Durata medie a sejurului în acest an a fost de 5,4 zile, similară cu cea din ultimii doi ani, iar valoarea medie a pachetului turistic a fost de 470 euro. Încasările hotelierilor au intrecut orice așteptari.

Cei mai mulți turiști la Marea Neagră au venit din București podiumul fiind completat de județele Timiș și Cluj. În top 10 mai intră județele Iași, Brașov, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Bacău dar si Bihor.

Un alt trend care s-a accentuat anul acesta este preocuparea mai mare pe care o manifestă românii față de condițiile de cazare, în special față de curățenia din hoteluri, în raport cu prețul plătit pe sejur.

Cel mai ieftin pachet prin Programul „Litoralul pentru Toţi”, fără mic dejun, poate fi achiziţionat la un hotel de două stele din staţiunea Saturn şi costă, pentru două persoane, 72 lei/noapte dacă se achiziţionează un sejur de minimum cinci nopţi.

În program s-au înscris 42 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 3.400 de locuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share