Recuperare fără gravitație – Focus Prima TV

Recuperare fără gravitație

V-aţi gândit vreodată cum este să alergi în spaţiu, în lipsa gravitaţiei? Acest lucru este posibil datorită unei tehnologii dezvoltate de NASA şi introduse mai nou în cabinetele de recuperare medicală din ţara noastră. Sistemul poate reduce greutatea corpului cu pâna la 80% şi a fost gândit special pentru sportivii profesionisti, dar şi pentru refacerea pacienţilor care au suferit accidentări la picioare sau la coloana vertebrală.

Această tehnologie revoluționară a fost dezvoltată de NASA și permite reglarea forței de impact în timpul mersului, alergării sau în timpul exercițiilor. Astfel, ajută la reglarea unor probleme de ordin neurologic sau ortopedic și previne accidentările în cazul sportivilor.

Sistemul este gândit să ajute la identificarea și corectarea deficiențelor și asimetriilor mersului.

Pe larg despre cum funcționează și la ce ajută această tehnologie revoluționară, aflați sâmbătă, dintr-o nouă ediție Sănătate cu Stil. Tot atunci, medicul Gheorghe Peltecu prezintă modalitățile de diagnostic și tratament al cancerului ovarian, iar instructorii de aerobic încearcă să ne convingă să facem terapie…prin dans.

Total
0
Shares
Total
0
Share