Referendumul privind comunitatea LGBT nu a întrunit cvorumul necesar - Focus Prima TV

Referendumul privind comunitatea LGBT nu a întrunit cvorumul necesar

Referendumul desfăşurat duminică în Ungaria pe tema unei legi privind comunitatea LGBT – calificată drept homofobă atât în interiorul, cât şi în afara ţării – nu a întrunit cvorumul minim necesar de 50% de voturi valide, informează luni EFE.

Potrivit Biroului Naţional Electoral, doar 44% au depus voturi valide la cele patru întrebări care figurau pe buletine, cu toate că sprijinul în favoarea răspunsului “nu” la toate întrebările – pentru care făcuse campanie guvernul de la Budapesta – a obţinut peste 90% din voturi, potrivit buletinelor numărate.

Aprobarea legii privind comunitatea LBGT a determinat Uniunea Europeană să deschidă o procedură de infringement împotriva Ungariei, în condiţiile în care blocul european a considerat actul normativ homofob, discriminatoriu şi contrar valorilor comunitare.

După numărarea a 98,9% din voturi, referendumul nu a reuşit să întrunească minimum de 50% din voturile valide, ceea ce înseamnă că o parte importantă din populaţie a răspuns mesajului opoziţiei de a boicota plebiscitul, notează EFE.

În afara sufragiilor valide, 20% din buletinele emise nu au fost luate în calcul, deoarece nu au fost considerate valide, pentru că fie erau completate greşit, fie fuseseră scrise pe ele mesaje de protest, aşa cum au cerut organizaţiile în favoarea drepturilor LGBT şi opoziţia.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share