Regele Charles, un mare ambasador al României - Focus Prima TV

Regele Charles, un mare ambasador al României

Saschiz, Viscri sau Valea Zălanului sunt comunitatile din România unde se vorbeste, acum, cel mai des despre noul Rege al Angliei. Turiștii din toate colturile lumii vin la noi să-i vadă proprietatile. Deocamdată, casuța albastră este închisă, însă oamenii aduc aici flori pe care le lasă la poartă în semn de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a. Toți cei care l-au cunoscut pe Charles spun la unison că i-a impresionat blândețea și căldura noului monarh al Regatului Unit. Şi există o veste bună legată de activitatea “Prince’s Foundation” în România. Regele este fondatorul fundaţiei şi va rămâne în continure preşedintele acesteia, iar programul “Ambulanţa pentru monumente” va continua.

Frumusețea meleagurilor l-au adus pe regele Marii Britanii de atatea ori în Transilvania. Și a fost primit de fiecare data cu bucurie de localnici. Satul Saschiz din județul Mures, recunoscut pentru dulcețurile și siropurile de rubarbă, l-au fermecat pe rege. Atât de încântat de produsele noastre, Regele Charles le-a promovat în toată lumea.

Turiști din toată țara vin să viziteze satele unde acesta are proprietăți. Deși căsuța albastră de la Viscri este încă închisă, oamenii care vin lăsa în poartă flori în semn de regret pentru pentru regină. Chiar și turiști de peste hotare au venit să descopere meleagurile care l-au fascinat pe Charles.

După fiecare plecare, în urma regelui au ramas cuvintele lui blande, iar cei care au avut ocazia să îi stea în preajmă au fost impresionați de felul în care le vorbea. Cultura și civilizația românească au ajuns cunoscute în lumea largă și datorită regelui Charles.

Total
1
Shares
Total
1
Share