Regina umorului englezesc - Focus Prima TV

Regina umorului englezesc

La cei 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a nu a pierdut nimic din șarmul unei suverne. Înconjurată de șefii statelor din G7 și de consoartele acestora, Regina a captat toată atenția. Camerele de filmare au suprins un moment unic în care dă dovada celui mai pur umor englezesc.

Acesta este momentul în care regina Elisabeta a smuls zâmbetele șefilor de state din primele 7 economii ale
planetei. O singură remarcă a suveranei a fost suficientă pentru a detensiona atmosfera glacială specifică unui
eveniment de o astfel de amploare.

Iar fotografia de grup care a urmat va intra direct în istorie. În jocul reginei pusă pe glume au intrat și Boris Johnson, Justin Trudeau, dar și cancelarul german Angela Merkel

Nu a fost de altfel singurul moment în care regina a fost în centrul atenției. Gazdă a evenimentului, suverana a trecut cu grație peste momentul în care ar fi trebuit să taie tortul destinat iluștrilor săi invitați.

Ajutată de ducesa de Cornwall, regina a tăiat tortul cu o sabie. Momentul a stârnit un ropot de aplauze din partea
celor prezenți.

Recepția oferită liderilor G7 este primul eveniment public major care reunește familia regală după moartea prințului consort Philip. Este de altfel și prima întâlnire dintre președintele american Joe Biden și suverana Marii Britanii. De-a lungul celor aproape 7 decenii de domnie, Elisabeta a II a primit viziat a 13 președinți ai Statelor Unite.

Total
0
Shares
Total
0
Share