Regretele noastre de zi cu zi - Focus Prima TV

Regretele noastre de zi cu zi

Telefoanele pe care nu le-am mai dat, oamenii pe care i-am pierdut, cuvintele pe care le-am spus sau, din contră, cele pe care nu le-am rostit niciodată. Sunt regrete cu care trăim zi de zi. Nu putem scăpa de ele, deoarece sunt parte din ce înseamnă să fii om. Vestea bună este că regretele ne pot ajuta să facem schimbări, spun psihologii.

,,Nu regret nimic” cânta Edith Piaf în 1960. În realitate, să treci prin viață fără niciun regret este imposibil. Daniel Pink, un scriitor american, a lansat o cercerare online, World Regret Survey, la care au răspuns 19.000 de oameni din întreaga lume. Ce a reieșit? Regretăm mai mult ceea ce nu am făcut.

Suntem ființe sociale, care caută acceptarea și iubirea. Așa se face că cele mai multe regrete, spun psihologii, sunt legate de relațiile cu ceilalți. Fie că vorbim de prieteni, parteneri romantici sau membri ai familiei.

Vestea rea este că regretele nu trec. Vestea bună? Că putem învăța din ele. Iar specialiștii ne recomandă să nu ne judecăm prea aspru.

Total
1
Shares
Total
1
Share