Reguli de circulație încălcate la fiecare minut în Capitală. Polițiștii în civil, o soluție pentru trafic – Focus Prima TV

Reguli de circulație încălcate la fiecare minut în Capitală. Polițiștii în civil, o soluție pentru trafic

Șoferi care nu semnalizează, care taie fața sau care încurcă traficul, sunt scene tot mai dese în traficul din Capitală sau din marile orașe. Puși în fața unui comportament tot mai iresponsabil al conductorilor auto, polițiștii iau în calcul să trimită pe stradă echipaje în civil. O plimbare prin București arată cât de des sunt încălcate regulile de circulație.

Specialiștii în siguranță rutieră spun că, în general, conflictele din trafic pleacă de la gesturi mărunte, care au darul de a enerva, iar unii dintre șoferi reacționează violent. 

“Șoferul acela inițial executa virajul la stânga, s-a răzgândit în ultimul moment și avem o lipsă de semnalizare la schimbarea benzii de circulație. Ne întâlnim foarte des cu astfel de situații, a schimbat banda de două ori fără să semnalizeze”, observă pilotul Sorin Ene, în urma experimentului. 

Polițiștii spun că lipsa semnalului la schimbarea benzii atrage și o amendă de 290 de lei, doar că lipsa echipajelor din trafic au lăsat o poartă liberă celor care nu respectă regulile. 

Total
0
Shares
Total
0
Share