Reguli noi de tratament pentru pacienții cu COVID-19. Plasma convalescentă a fost scoasă din schema de tratament – Focus Prima TV

Reguli noi de tratament pentru pacienții cu COVID-19. Plasma convalescentă a fost scoasă din schema de tratament

Autoritățile au modificat schema de tratament aplicată persoanelor confirmate cu COVID-19. Protocolul a fost schimbat în urma mai mult studii privind eficiența anumitor medicamente în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. Potrivit noilor reguli, plasma convalescentă nu mai are indicații certe de utilizare, în timp ce antibioticele nu sunt recomandate. De asemenea, antiviralele trebuie administrate la timp pentru a fi eficiente, în timp ce persoanele asimptomatice nu trebuie să ia nici un tratament.

Noua schemă de tratament prevede Redmemsivirul ca unicul antiviral aprobat pentru COVID-19. Dacă până acum acesta era administrat doar când pacienții ajungeau la terapie intensivă, specialiștii au ajuns la concluzia că el este mult mai eficient dacă este utilizat mult mai devreme.

De asemenea, din noul protocol de tratament a dispărut medicamentul Kaletra, utilizat atât împotriva COVID-19, cât și împotriva HIV. Recomandat la începutul pandemiei, mai multe studii au demonstrat că acest tratament provoacă rezultate fals negative ale testului Real Time PCR, o viremie foarte scăzută și de aceea folosirea sa a fost limitată, pentru a vedea cum evoluează în mod natural infecția cu SARS-CoV-2.

Total
0
Shares
Total
0
Share