Reguli și programul slujbei de Bobotează de la Patriarhie. Cum se va împărți apa sfințită anul acesta – Focus Prima TV

Reguli și programul slujbei de Bobotează de la Patriarhie. Cum se va împărți apa sfințită anul acesta

Biserica Ortodoxă a anunțat programul evenimentelor religioase care vor avea loc la Catedrala Patriarhală din București, de sărbătoarea Botezului Domnului. În acest an, evenimentele de la Catedrala Patriarhală vor ține cont de restricțiile impuse de pandemie: credincioșii vor avea căi speciale de acces la slujbă, iar apa sfințită va fi distribuită în sticle gata îmbuteliate, anunță Patriarhia într-un comunicat de presă.

Pe 6 ianuarie 2021, de Bobotează, începând cu ora 7.00, credincioșii vor putea primi Aghiasma Mare sfințită și îmbuteliată pe 5 ianuarie. Aghiasma Mare din 6 ianuarie va fi folosită doar la binecuvântarea credincioșilor prin stropire.

Ajunul Bobotezei, marți, 5 ianuarie 2021 

– Între orele 12:00 – 13:00 va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) în Catedrala Patriarhală pentru nevoile Catedralei. În același timp, în Altarul de vară, va fi sfințită și o mare cantitate de apă, pentru a fi îmbuteliată până seara, în sticle de un litru.

– Sticlele cu Aghiasmă Mare, îmbuteliate marți, 5 ianuarie, vor fi oferite credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală în ziua de miercuri, 6 ianuarie, 2021, începând cu ora 7:00, lângă Altarul de vară. Aceștia vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanța de 1,5 m și purtând mască de protecție.

Total
0
Shares
Total
0
Share